Vlastnosti a výhody prémiového polovičného vlašského orecha
Hoci sa vlašské orechy pestujú aj u nás, ich pôvodnou domovinou je Irán. Sú mimoriadne bohaté na cenné živiny, ako sú zdravé tuky, vláknina, bielkoviny, vitamíny a minerály, vďaka čomu je ich pravidelná konzumácia vysoko prospešná.
Vlašské orechy sú výborným zdrojom antioxidantov – ich vysoký obsah vitamínu E, melatonínu a polyfenolov pomáha chrániť bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov. Vďaka obsahu omega-3 mastných kyselín môžu priaznivo vplývať na mozgovú činnosť. Polyfenoly, ALA omega-3, horčík a arginín sú neodmysliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu.
Vlašské orechy majú nízky obsah sacharidov, vďaka čomu sú vhodné aj pre diabetikov. Ich vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov z nich robí ideálnu voľbu aj pre športovcov.
Použitie prémiového polovičného vlašského orecha
Vlašské orechy sú neodmysliteľnou súčasťou medzinárodnej aj domácej kuchyne.
-
Skvele obohatia šaláty a smoothies
-
Možno ich konzumovať samostatne alebo v kombinácii so sušenými jablkami a slivkami na zdravé a chutné občerstvenie
-
Neodmysliteľná ingrediencia pri vianočnom pečení koláčov a sladkostí, no ich všestranné využitie ich robí užitočnými po celý rok