Vlastnosti a výhody zázvorových plátkov
Zázvor patrí medzi najobľúbenejšie koreniny a liečivé rastliny, ktoré svojou jemne štipľavou chuťou a sviežou arómou obohacujú jedlá a nápoje. Jeho hlavný účinok spočíva v podpore trávenia – stimuluje tvorbu tráviacich štiav, čím napomáha rozkladu a vstrebávaniu živín. Môže tak uľaviť od pálenia záhy, nadúvania či pocitu plnosti. Zároveň stimuluje krvný obeh, čím podporuje prekrvenie a prispieva k regulácii telesnej teploty. Pravidelná konzumácia môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu v krvi a podporiť zdravie srdcovo-cievneho systému. Zázvor sa dá do stravy zaradiť rôznymi spôsobmi – čerstvo nastrúhaný, sušený či mletý. Je vhodný do čajov, polievok, mäsových pokrmov aj sladkostí, kde nielen obohacuje chuť, ale zároveň prospieva zdraviu.