Vlastnosti a výhody slaných, pražených kešu orechov WW320
Kešu orechy pochádzajú z Brazílie a rastú na stromoch, ktoré môžu dosahovať výšku až 12 metrov. Plody týchto stromov sú známe ako „kešu jablká“, na ktorých konci sa nachádza samotný kešu orech. Ich spracovanie je časovo aj manuálne náročné, preto sa najčastejšie vykonáva v Indii a vo Vietname.
Každá minúta tejto práce sa však oplatí – kešu orechy sú bohaté na zdravé mononenasýtené tuky, bielkoviny, vlákninu a množstvo dôležitých minerálov a vitamínov. Vynikajú vysokým obsahom medi, horčíka, mangánu, ako aj vitamínov B1, B6 a K. Ich jemná, krémová chuť a hladká textúra z nich robia skutočnú pochúťku.
Použitie slaných, pražených kešu orechov
-
Výborná alternatíva ku klasickým snackom na rodinných stretnutiach
-
Môžu sa konzumovať samostatne alebo ako súčasť dezertov a sladko-slaných jedál
-
Perfektne sa hodia do šalátov, exotických jedál či pražených zmesí
-
Po rozmixovaní je možné pripraviť domácu kešu nátierku, ktorá je skvelá na pečivo, ako omáčka či prírodné zahusťovadlo do rôznych jedál
Slané, pražené kešu orechy ponúkajú jedinečné spojenie lahodnej chuti, výživových hodnôt a univerzálnosti v kuchyni.