Charakteristika a výhody
Brusnice sú bohatým zdrojom prírodných antioxidantov, najmä flavonoidov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom. Obsahujú tiež značné množstvo vitamínov C, K a E, ktoré podporujú správne fungovanie imunitného systému. Z minerálnych látok vynikajú obsahom draslíka, vápnika a horčíka, ktoré prispievajú k zdraviu srdcovocievneho systému. Sušené brusnice sú tiež bohaté na vlákninu, ktorá podporuje správne trávenie.
Použitie
Kandizované sušené brusnice majú široké uplatnenie v kuchyni. Výborne sa hodia na ochutenie koláčov, dezertov, raňajkových cereálií a kaší. Uplatnia sa aj ako doplnok k mäsovým a zeleninovým jedlám, napríklad v plnkách alebo omáčkach. Môžu sa konzumovať samostatne ako snack, alebo v kombinácii s orechmi ako chutné a výživné občerstvenie. Kandizované, sušené brusnice nie sú len chutné, ale aj bohaté na cenné živiny, a preto sa oplatí zaradiť ich do každodennej stravy.